Sonett: prisvinner på økologiske vask- og rengjøringsmidler

alnatura-sonett_3721_web

Sonett er en pioner innen økologiske vask- og rengjøringsmidler. Høy kvalitet gjør produktene elsket hos miljøbevisste forbrukere i 45 land.


Utgangspunktet for Sonett’s prisvinnende produksjon er omsorg og ansvar for vannet som er en forutsetningen for alt liv. Miljøhensyn og sosialt entreprenørskap har topp prioritet hos Sonett.

ØKOLOGISK: Sonett bruker olivenolje, rapsolje, kokos og palmefett som kommer fra 100 % sertifiserte økologisk dyrkede planter. 90 % av de eteriske oljene er av sertifisert økologisk kvalitet.

NEDBRYTBARE 100%: Alle aktive vaskestoffene (tensider) i Sonettproduktene er utvunnet av vegetabilske råvarer. Det brukes ikke noen petrokjemiske tensider, konserveringsmidler eller syntetiske duft- og fargestoffer.

ALLERGIVENNLIGE: Ingen ingredienser ansees som skadelige for miljø og helse, eller forårsaker allergi.

NATURLIG: Det er ikke anvendt gen- eller nanoteknologi på noen av råvarene.

RESIRKULERBAR: All emballasje som brukes er resirkulerbar.

VEGAN: Alle produktene, unntatt de to gallesåpene og gulvvask med voks, er vegan.

KLIMANØYTRAL: Sonett får grønn energi til fabrikken sin. Og de utvikler nesten ikke CO2 gjennom sin produksjon.

STIFTELSE: Sonett er en stiftelse der overskudd fra driften går til allmennyttige prosjekter innen vannforskning, utvikling av alternativer til dyreforsøk, formkraftforskning og annet.

ARBEID OG OMSORG: Sonett har satt ut en stor del av sin etikettproduksjon til en bedrift som gir arbeid til personer med utviklingshemning.

Overskuddet går til allmennyttige formål

Den fantastiske bedriften ligger i naturskjønne Deggenhausen i Tyskland. Ulikt andre bedrifter er Sonett organisert som en stiftelse. Dermed kan ingen kjøpe eller overta bedriften. Alt overskudd går til utvikling av produkter og allmennyttige formål som vannforskning, utvikling av metoder som alternativ til dyreforsøk, kunst og kultur, støtte til fattige og nødhjelp. Sonett ser på kapital fra virksomheten deres som alle sin eiendom.

Ta vare på vannet – bærer av alt liv

Utgangspunktet for Sonetts produksjon er omsorg og ansvar for vannet som er en forutsetningen for alt liv. Vannet er det egentlige vask- og rengjøringsmidlet. Gjennom å bruke råvarer som blir brutt ned lett, slik som såpe fra urter, sukkertensider og mineraler, hjelper vi vannets egen rengjøringskraft, og det gjør at det raskt kommer tilbake i naturens kretsløp.

Å vaske er bra, men ofte belaster det vannet. Men å vaske med midler som spiller på lag med naturen og særskilt vannet, det er vår oppgave. Derfor er Sonnett sine produkter så gode.

Sonett ser det som sin oppgave å friske opp igjen vann som har vært brukt til renhold og vask. Derfor blir Sonetts prosessvann virvlet i 12 eggformede glasskolber, og deres balsamiske vasketilsetninger er oloid rytmisk behandlet.

 

Her er Sonett sine sertifiseringer:

Hele Sonett sitt sortiment følger kriterier utarbeidet av ECOGARANTIE og ECOCONTROL. Sonett var den første rengjøringsmiddelprodusenten som fikk ECOGARANTIE-sertifikat

CSE Standard (Certified Sustainable Economics) av Sammenslutningen for næringslivsetikk. Denne sertifiseringen gjelder, i motsetning til produktsertifisering, hele bedriften. Foruten økologiske krav sertifiseres dessuten den sosiale og etiske bedriftopplegget.

Stop Climate Change. Det er den høyeste standarden for omfattende CO2-analys og sertifisering. Sertifiseringen gjelder analyse av hele bedriften når det gjelder CO2-utslipp og full oversikt over CO2 økende prosesser. Analysen viser at Sonett produserer nesten ikke CO2 utslipp gjennom oppvarming og elektrisk energi.

Verd å merke seg er også at en stor del av Sonetts – etikettarbeid blir gjort hos en vernet bedrift ved Camphill-Werkstätten Lehenhof. Det gir meningsfylt arbeid til mange med nedsatt arbeidsevne.

Sonett blir ledet av Beate Oberdorfer og Gerhard Heid.

Les mer: