Tips og råd ved spiring

Spiring øker frøets proteininnhold

Ved spiring vekkes frøet fra sin sovende tilstand, komplett med alt sitt potensiale. Under spiring begynner frøet å bygge alle reservene planten trenger for sin fremtidige vekst.

Spiring øker frøets proteininnhold og enzymer kutter disse proteinene i mindre byggeklosser kalt aminosyrer, noe som gjør det mye lettere for fordøyelsessystemet å ta opp. Noen av disse aminosyrene kalles essensielle fordi vi kun får dem av maten vi spiser.

Mer vitaminer og mineraler

Spirede frø øker dermed proteininntaket i kroppen. Men det har også andre fordeler. Det øker mengden vitaminer og mineraler kraftig samtidig som de ødelegger «anti-ernæringsmessige» forbindelser som fytinsyre.

Disse forbindelsene virker ved immobiliserende mineraler og hidrer oss i å assimilere dem og dra nytte av deres godhet. Ved å ødelegge dem øker spiring både vitamin og mineralinntak fra maten.

Slik blir spirefrø et verdifullt bidrag til vår helse.

Slik spirer du frø:

  1. Ta en spiseskje frø for hvert brett og la de trekke i et glass med vann over natten.
  2. Hell frøene dine på brettet over vasken og skyll med kaldt vann.
  3. Sett deretter de to skuffene på dreneringsstativet og dekk dem med lokket.
  4. Med lokket på, skyll dine to skuffer med frø to ganger om dagen, morgen og kveld under rennende kalt vann i cirka ett minutt.
  5. Stable så dreneringsskuffene i stativet i 15 til 20 minutter til det gjenværende vannet er borte.
  6. Gjenta punkt 4 og 5 i så mange dager som frøene må spire. Se informasjon på pakken.

Se instruksjonsvideo: