Økologisk grossist for hele Norge

(English version below)

I 2002 ble Norganic etablert av Tore Breiland. Bedriften startet i det små med import av økologiske varer fra Italia og Holland. 17 år senere er vi Norges ledende økologiske grossist innenfor bakeri og storkjøkken og en betydelig aktør innenfor helsekost-segmentet.

Tanken bak Norganic var å bidra til en bedre verden ved å ta vare på jordas mangfold og ressurser. Tore startet i det små ved å importere økologiske produkter fra mindre kooperativer og bedrifter i Europa og omkring i verden, for å støtte driften til økologisk produksjon og økonomisk vekst. Flere av disse leverandørene har vi selv vært og besøkt for å kvalitetssikre produktene og produksjonen av dem. Dette har resultert i gode langvarige leverandøravtaler.

Kvaliteten på råvaren er viktig og det stilles høye krav fra kundene våre. Mye hentes derfor fra de respektive landene hvor maten stammer fra. Det vil si pasta og hermetiserte tomater hentes fra Italia. Hvetemel kommer fra Norge og Sverige. Oliven og olivenolje hentes fra Hellas og Italia, og fra England får vi te.

Kortreiste produkter har hatt mye fokus i Norge, men dessverre er den økologiske produksjonen i Norge så lav at det ikke lar seg gjøre å basere seg kun på norske råvarer. Transport og miljøregnskap er derfor et viktig fokusområde hos oss. I 2017 ble Norganic selv Miljøfyrtårn sertifisert.

Miljø er viktig. Et viktig fokusområde for oss er reduksjon av avfall. Alt vi importerer av mat har en verdi. Både miljø- og prismessig. Maten har brukt store ressurser på å gro frem og bli transportert til oss. Dermed ønsker vi også at maten skal kunne fullføre sin hensikt, komme trygt frem til kundene våre som bruker dem til preparering av deilige bakverk og nydelige matretter. Det gjøres derfor nøye vurderinger når vi plukker ut fyllmasse og emballasje slik at vi bevarer maten, samtidig som vi ønsker minst mulig CO2 avtrykk på miljøet.

Så langt det lar seg gjøre, prøver vi å gjenbruke materialene vi henter inn. Avfallet sorteres, paller leveres til gjenbruk og vi prøver å kaste minst mulig mat. Mattrygghet kommer alltid først, dermed har vi strenge regler vi følger for at våre lokaler, mat og emballasje står i henhold til regelverket. Du skal stole på maten du får levert fra oss.

 

lastebil250

Vår historie i korte trekk

Norganic ble startet i 2002 av Tore Breiland. De første to årene var kundene lokale dagligvarebutikker og helsekostforretninger. Varene ble fraktet til ut til kundene i Breiland sin private stasjonsvogn.

Etter en krevende start løsnet det i 2004. Spesielt ett produkt ble en suksess: 1 kg økologisk speltmel.

Men virkelig vind i seilene fikk Norganic først da bakeriet Den gode Baker i Vestfold og bakeri-verkstedkjeden Godt Brød ble store kunder. Dette satte fart i omsetning og lønnsomhet.

Fra 2002 til 2004 økte omsetning fra 100 000 til 500 000 norske kroner.

Satsingen var hele tiden forsiktig. Det ble lagt stein på stein for at bedriften alltid skulle være solid.

Vareutvalget ble stadig utvidet og omsetningen økte. Det gjorde at Norganic flere ganger måtte dra på flyttefot til nye og større lokaler.

I 2016 passerte vi 100 millioner i omsetning, og veksten fortsetter. Vi er nå 22 ansatte og vårt flotte og moderne bygg på 2000 kvadratmeter er nå fullt av varer og folk.

Norganic leverer varer til et bred spekter av kunder. For eksempel fôrprodusenter, bakerier, restauranter, storkjøkken, nettbutikker, gårdsbutikker, skoler og helsekostforretninger. Alle er hjertelig velkomne til å bli kunde hos oss.

Kåret til årets økologiske leverandør

På grunn av stor omsetningsøkning og lønnsom drift ble Norganic kåret til gasellebedrift flere år på rad. Første gang var i 2010 så fortsatte det i 2011, 2014, 2015, 2016 og 2017.

I 2013 fikk vi prisen som Årets økologiske leverandør i Norge. Juryens begrunnelse var at Norganic har hatt en betydelig innvirkning på veksten i salget av økologiske varer i landet gjennom profesjonelle produktleveranser av norske- så vel som utenlandske varer. Det kan du lese mer om prisen her.

Nyttbygg250

Nytt og moderne bygg

Etter å ha vært på flyttefot i mange år etablerte Norganic seg i et eget kontor- og lagerbygg i 2014. Meningen var at halve bygget skulle bli leid ut, men det gikk ikke lenge før vi hadde bruk for hele bygget selv.

I 2016 fikk vi nye administrasjonssystemer. Samtidig åpnet vi nettbutikk for private, Økoland.

Dette året lanserte vi også flere nye produkter under vårt eget merkenavn: Manna.

En stor del av arbeidet med pakkingen av Manna-produktene blir gjort hos Proservice, en bedrift for mennesker med nedsatt arbeidsevne.

Gir av overskuddet

Hvert år gir vi 5% av overskuddet vårt til veldedige prosjekter. Organisasjoner som har mottatt støtte fra Norganic er Oikos Norge sitt utviklingsprosjekt i Afrika, Kirkens Nødhjelp, Misjonsalliansen og Care.

Lyst å bli med på veksten?

Fokus på varer uten sprøytemidler og kunstige tilsetningsstoffer øker. Flere og flere forbrukere finner ut at det ikke er likegyldig hva de putter i seg. Kroppen trenger viktige vitaminer og mineraler for å fungere optimalt. Mange ønsker samtidig å ta vare på miljøet ved å kjøpe økologiske varer.

Vi i Norganic er glade for denne utviklingen. Og du er velkommen til å samarbeide med oss, enten som leverandør eller kunde. Vi kan garantere deg at alle henvendelser vil bli behandlet seriøst enten du er en liten eller stor bedrift.

Vi liker å ha det kjekt på jobb. Det smitter forhåpentligvis over på våre kunder og samarbeidspartnere. Nære og gode relasjoner til våre kunder og leverandører er viktig for oss, og vi vil alltid strebe etter å gjøre det lille ekstra.

 

Stone by stone step by step

Norganic started up in a small barn in Ullandhaug near Stavanger in 2002 by Tore Breiland. Since then the company has grown steadily. Today we are located in a new building in Kverneland Næringspark, nearby Sandnes.

The company has 22 employees and a turnover of over 100 million. 
Today we are one of the largest suppliers in Norway to supply only organic products.

 

In our store you can find goods from all over the world. Norganic emphasis on supporting production that takes care of nature, and promote community development. Therefore, we have many Fairtradeproducts. This means that the producers of the raw materials get a price for their products they may well live on.

Norganic is providing a wide range of customers. There are customers such as feed manufacturers, bakeries, restaurants, catering, online shops, farm shops, schools, specialty shops and health food.

Norganic want to ensure that organic products are a growing market so that we can help to take care of people, animals and nature in a good way.

In 2013 we were awarded as Norwegian organic supplier of the year. Read more here.

Norganic supports

Norganic have a philosophy to share part of their net profit with organizations working on various projects in the Third world. In 2014 we supported following projects with a total of 56,000 NOK:

  • Oikos’ project to support an environmental and health friendly agriculture in southern Africa.
  • Mission Alliance who works with local community development, school, microfinance, church, water, handicapped, health, HIV/AIDS and soccer.
  • NCA