Bees Wrap: Bærekraftig og sunn mat-oppbevaring

Bee’s Wrap ble grunnlagt i 2012 av Sarah Kaeck, en mor på tre.

Bee’s Wrap startet med et spørsmål som opptar mange familier: Hvordan kan vi eliminere plast i vårt kjøkken til fordel for en sunnere og mer bærekraftig måte å lagre maten på?

Kaeck oppdaget en tapt tradisjon og gav den nytt liv igjen. Ved sette inn økologisk bomull med bivoks, økologisk jojobaolje og treharpiks skapte hun et vaskbart, gjenbrukbart alternativ til plastfolie. Dette kunne også kastes i komposten.

I begynnelsen håndmalte de voks på hvert ark. Og den deilige duften av bivoks fylte hjemmet til Sara. Nå har de fått på plass en maskin som gjør dette.

I dag har Bees Wrap blitt en bedrift med mange ansatte. Den ligger håndlaget av vårt voksende team i en Bristol, Vermont, workshop gjemt i utkanten av en svingete elv. Siden 2012 har vi opprettet wraps som gir en allsidig og holdbar løsning for bærekraftig matlagring.

 

SPØRSMÅL OG SVAR

 

 – Hva er Bees wrap laget av?

– Bees Wrap er laget av GOTS-sertifisert økologisk bomull, bievoks, økologisk jojobaolje og treharpiks. Denne kombinasjonen skaper et formbart ark som kan brukes om og om igjen.

– Hvordan brukes det?

– Bruk varmen fra hendene til å vikle Bees Wrap rundt et stykke mat eller over en bolle eller gryte. Når Bees Wrap blir kald i løpet av noen sekunder, holder det formen. Bruk Bee’s Wrap til å pakke ost, grønnsaker, brød, frukt, friske urter og bakevarer. Bee’s Wrap anbefales ikke til bruk med rå kjøtt.

– Hvordan tar jeg vare på Bees Wrap?

– Vask Bee Wraps i kaldt vann med et mildt oppvaskmiddel. Unngå varmt vann. La de lufttørke, brett dem og lagre de i en skuff. Bivoks og jojobaolje har antibakterielle egenskaper som bidrar til å holde maten frisk og lar deg bruke Bee’s Wrap igjen og igjen.

– Hvor lenge varer en Bees Wrap?

– Ved riktig omsorg og regelmessig bruk varer den cirka i et år.

– Har Bees Wrapen duft?

– Ja. Når du åpner pakken vil du kjenne duften av bivoks. Denne duften forsvinner etter at du har brukt arket et par ganger og vasket det. Bivoks dufter av blomstene der biene høster pollen. De fleste av oss liker duften, men noen få personer er følsomme for bivoks og foretrekker ikke denne duften.

– Hvilken størrelse passer mitt behov?

– Dersom du er ny bruker av Bees Wrap, anbefaler vi at du starter med vårt sett med tre størrelser: liten 17,7 x 20,3 cm, middels 25,4 x 27,9 cm og stor 33 x 35,5 cm. Eksperimenter med disse i kjøkkenet ditt for å finne ut hvilken størrelse som er mest nyttig for deg.

VÅRE STØRRELSER:

Liten: 17,7 x 20,3 cm
Passer til halvparten av en sitron, enden av en agurk, halvparten av en løk (Bee’s Wrap vil ikke holde lukten borte), halvparten av en avokado, en liten bolle, gulrotpinner eller andre snacks.

Middels: 25,4 x 27,9 cm
Dekker en bolle, halvparten av en sandwich, ost eller halvparten av en kål eller kantaloupe.

Stor: 33,0 x 35,5
Dekker en stor bolle, selleri, ost, smørbrød eller halvparten av vannmelon.

Brødpakning: 43,0 x 58,0 cm.
Passer godt til innpakning av brød, er stor nok til en sandwich eller spesialbrød. Denne wrapen er perfekt for å dekke deig som skal heve, en ekstra stor bolle eller gryte.

Baguette wrap:  35,6 x 66,0 cm
Perfekt for å holde en baguette frisk – det holder skorpen litt sprø og innsiden myk. Vi elsker også denne størrelsen for å pakke stengler av selleri.

Smørbrødpakke: 33,0 x 33,0 cm
Perfekt til innpakking av niste. Også flott for ost, snacks, noen gulrotpinner, en muffin – mulighetene er uendelige.