Disse fordelene gir økologisk mat

Foto: Toa Heftiba/Unsplash

 

Økologisk mat har mer mineraler og antioksidanter og mindre av farlig nitrat enn konvensjonell mat. Det slår det franske mattilsynet fast i sin rapport basert på en kjempestor studie.

Her er noe av det de fant:

  • Økologisk mat inneholder et høyere nivå av mineraler.
  • De økologiske produktene har mer antioksidanter som kan beskytte mot kreft, hjertesykdommer og andre helseplager.
  • Økologiske grønnsaker inneholder inntil 50% mindre nitrat. Nitrat kan gi diabetes og Alzheimers.
  • Økologisk kyllingfilet inneholder 2-3 ganger mindre fett og et klart høyere nivå av omega-3 fettsyrer.
  • 94% av økologiske matvarer er helt uten spor av kjemiske plantevernmidler. 

Produksjonen av økologisk mat er både effektiv, sunn og bærekraftig, og forholdene bør nå legges bedre til rette slik at øko-mat kan få stadig større betydning verden rundt, heter det blant annet i den franske rapporten

– Det spesielle med den franske rapporten er at offentlige myndigheter nå går ut med en klar anbefaling av økologisk mat, basert på vitenskapelige undersøkelser. Det er noe helt nytt, sier leder av Oikos, Reidar Andestad til NRK.